FQCE

Oskar kvaliteta 2020.

 

ŠAMPIONI POSLOVNE IZVRSNOSTI 2020.


Uprkos pandemiji virusa kovid 19, uspešno je i ove godine sproveden 26. po redu konkurs za Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost – “Oskar kvaliteta 2020”.
Nagrade su dodeljene povodom Svetskog dana kvaliteta (ove godine je to 12. novembar), u organizaciji Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i  pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede RS.
Šampioni poslovne izvrsnosti 2020. su: JP Putevi Srbije, Apoteka Beograd i BEOHEMIJA d.o.o. Beograd.
Lider poslovne izvrsnosti 2020. je spec.farm. Jasminka Bjeletić, direktorka Apoteke Beograd.

Ove godine je, nažalost, zbog mera Kriznog štaba za praćenje pandemije i ograničenog broja okupljanja na pet osoba, izostalo tradicionalno uručivanje nagrada “Oskar kvaliteta” u Privrednoj komori Srbije. S obzirom da je takmičenje sprovedeno u celini (do kraja oktobra), nagrade su dobitnicima uručene 12. i 13. novembra u prostorijama  organizacija – dobitnika nagrada.

Za kategoriju organizacija van teritorije Republike Srbije ove godine, iz razumljivih razloga u vezi epidemije, nije bilo moguće sprovesti konkurs.

Ovogodišnje nagrade su dobitnicima uručili predstavnici organizatora ovog takmičenja: Vladimir Trajković, predsednik FQCE i dr Miloš Jelić, predsednik Stručnog saveta Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost.


JP PUTEVI SRBIJE – PRIMER DOBRE POSLOVNE PRAKSE

Nagradu šampiona izvrsnosti za JP Putevi Srbije je (12. novembra), u ime preduzeća i vd direktora Zorana Drobnjaka, primio Zoran Pešović, izvršni direktor Sektora za upravljačko informacione sisteme u saobraćaju.


Zoran Pešović  sa “Oskarom kvaliteta” 2020.

Prilikom uručenja priznanja, dobitniku se najpre obratio Vladimir Trajković, koji je podsetio da je FQCE asocijacija koja upravlja Nacionalnom nagradom za poslovnu izvrsnost – „Oskar kvaliteta“, a da je jedan od najvažnijih načina primene ovog modela takmičenje za Nagradu.

- JP Putevi Srbije je pokazalo izuzetne rezultate u većini od devet kriterijuma nagrade i uspelo da prebaci limit od 750 bodova, čime je ušlo u peti nivo izvrsnosti i dobilo priznanje: Šampion izvrsnosti.

Dr Miloš Jelić se osvrnuo na 26. zaredom dodelu Nacionale nagrade za poslovnu izvsnost, na kojoj su Putevi Srbije pokazali da pripadaju eliti kada je reč o poslovnoj izvrsnosti. To znači da su pokazali da imaju rešenja koja su ih učinila izvrsnim i izdvojila kao firmu od koje se može učiti kada je reč o poslovnoj praksi.


Zoran Pešović, Vladimir Trajković  i dr Miloš Jelić,
na uručenju priznanja: Šampion izvrsnosti 2020, Putevima Srbije

Gospodin Pešović je nakon uručenja priznanja izjavio, da je poseban dan za Puteve Srbije, dan u kome je dobijena velika i prestižna nagrada “Oskar kvaliteta” i to do sada najveća – Šampion izvrsnosti.

- Važnost ovakve nagrade je što je dobijamo od referentnih institucija Srbije iza koje stoje: Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, Privredna komora Srbije, Ministarstvo privrede, kao i duga tradicija od 25 godina dodeljivanja ovog priznanja, koje su do sada dobijala najprestižnija preduzeća i institucije kod nas i u okruženju.

U godini vrlo komplikovanih i složenih uslova poslovanja, u vanrednim okolnostima, uspeli smo svojim radom i upornošću da osvojimo veliku i prestižnu Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost i to u oblasti javnog sektora, što je posebno važno za našu državu i društvo. Zbog toga je ova nagrada veoma značajna za JP Putevi Srbije i zbog toga se posebno ponosimo što smo je dobili.

Gospodin Pešović je rekao da su doprinos za dobijanje priznanja dali pre svega zaposleni, rukovodstvo preduzeća, izvršni direktori, menadžment, ali i Nadzorni odbor, nadležno ministarstvo i drugi organi države, koja je osnivač ovog preduzeća.

On je naglasio da se rad, trud i struka isplate, da daju motiv više za podizanje lestvice u narednim godinama  za postavljanje ciljeva i realizaciju planova, s obzirom da nova vremena to zahtevaju, a korisnici očekuju.

- U godini u kojoj je bio deficit sredstava, postigli smo možda najbolje rezultate u oblastima gradnje, održavanja, rehabilitacije, eksploatacije, upravljanja saobraćajem. Sigurno se tu nećemo zaustaviti, nastavićemo još intenzivnije i posvećenije da ostvarujemo još bolje rezultate u interesu države i društva -  rekao je, između ostalog, Zoran Pešović.


APOTEKA BEOGRAD – LIDER U OBLASTI FARMACIJE

Apoteka Beograd je Šampion izvrsnosti 2020, a spec.farm. Jasminka Bjeletić, direktor ove značajne ustanove – Lider poslovne izvrsnosti 2020.


Lider poslovne izvrsnosti 2020:
Spec.farm. Jasminka Bjeletić, direktorka  Apoteke Beograd

Nakon primanja priznanja za Apoteku Beograd od Vladimira Trajkovića, predsednika FQCE, gospođa Bjeletić je izjavila:
- Ova nagrada je zaista došla u pravo vreme, kada farmaceutska struka daje veliki doprinos i kada smo i mi jedni od heroja. Ovo priznanje je dokaz koliko smo kao struka uređeni i koliko je jako važno da takvi ostanemo. Svaka nagrada nas obavezuje da budemo još bolji u budućnosti.


Dr Miloš Jelić, Jasminka Bjeletić i Vladimir Trajković
nakon uručenja priznanja  za Šampiona izvrsnosti i Lidera poslovne izvrsnosti 2020
.

Nagradu za Lidera poslovne izvrsnosti  dobitniku spec.farm. Jasminki Bjeletić, uručio je dr Miloš Jelić, predsednik Stručnog saveta FQCE.

Dr Jelić je tom prilikom rekao, da je ova posebna nagrada uvedena prošle godine kada je pripala jednoj ženi, da je i ove godine takođe dobitnik žena – direktor, pa izgleda da je krenula epoha žena lidera poslovne izvrsnosti.


Direktorka Bjeletić sa delom svoga tima i predstavnicima FQCE

- Nemam reči kako bih iskazala svoje zadovoljstvo što sam baš ja ove godine dobitnik ovakve prestižne nagrade, pogotovu od stručnog tela koje već godinama radi profesionalno, u šta smo se uverili još 2014. godine. Tada smo dobili “Oskar kvaliteta” kao Apsolutni pobednik u javnom sektoru (najveće priznanje po tadašnjim kriterijumima), a sada ove dve prve nagrade. Ovo je veliko priznanje i za mene lično i za našu kuću – rekla je spec.farm Jasminka Bjeletić, direktorka Apoteke Beograd.


BEOHEMIJA – OSTANAK U KLUBU USPEŠNIH

“BEOHEMIJA” d.o.o. je 2020. godine osvojila nagradu Šampion izvrsnosti  u kategoriji realnog sektora.


Maja Čečavac, generalna direktorka “Beohemije”, sa “Oskarom kvaliteta” 2020

- Veliko mi je zadovoljstvo da Vašoj kompaniji, koja je i ove godine na takmičenju pokazala tako dobar rezultat, uručim ovo priznanje. Očekujemo da ova nagrada bude podstrek za dalji rad i razvoj Vaše komanije – rekao je gospodin Trajković predajući “Oskar kvaliteta” 2020. gospođi Maji Čečavac, generalnoj direktorki  “Beohemije”.

Svoje zadovoljstvo postignutim uspehom ove kompanije iskazao je i dr Miloš Jelić, kao predsednik Sručnog saveta FQCE i ispred ocenjivačkog tima koji se neposredno uverio u izvrsnost performansi kompanije, koja je zaslužila ovu veliku nagradu.


Dr Miloš Jelić, Maja Čečavac I Vladimir Trajković,
nakon uručenja Nagrade za poslovnu izvrsnost za 2020. godinu

Maja Čečavac  je, primajući priznanje za “Beohemiju” - Šampion izvrsnosti 2020, izjavila:
- Izuzetna nam je čast, meni i svima u kompaniji,  da smo dobili ovako prestižnu nagradu, koja je motivaciona za naše dalje poslovanje, sa nadom da ćemo ostati u klubu uspešnih šampiona. Zahvalnost dr Jeliću i čitavom timu, koji je bio veoma inspirativan na auditu i pokrenuli nas da razmišljamo u nekom novom pravcu. Nadam se da će to izroditi nove ideje i poboljšati rezultate našeg poslovanja.

 

Konkurs Oskar kvaliteta 2021.

 • An Image Slideshow

Dobitnici priznanja Oskar kvaliteta 2020.

Beohemija - Oskar kvaliteta 2020.


Beohemija - Uručenje nagrade

Putevi Srbije
Uručenje nagrade
Oskar kvaliteta 2020.

Apoteka Beograd
Uručenje nagrade
Lider poslovne izvrsnosti 2020.

Pretraga

Najnoviji broj

 • An Image Slideshow

Prijava

Partnerske organizacije

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

Korporativni filmovi za Oskar kvaliteta 2020.


Apoteka Beograd

Putevi Srbije

Beohemija