FQCE

Oskar kvaliteta 2022.

 

TRADICIONALNA - 28 DODELA NACIONALNE

NAGRADE ZA POSLOVNU IZVRSNOST

"OSKAR KVALITETA" 2022.


Godišnje nagrade za poslovnu izvrsnost  - „Oskar kvaliteta 2022“, uručene su - 9. novembra u Privrednoj komori Srbije,  28. put po redu u okviru tradicionalnog,  31. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2022, kojim se u Srbiji obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta.

Nagrade dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede.

U ime domaćina - Privredne komore Srbije, prisutnima se obratio Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju, u ime Ministarstva privrede – Miodrag Dugandžija, pomoćnik ministra, a u ime FQCE dr Miloš Jelić, predsednik Stručnog saveta Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost.

Ovogodišnje nagrade za poslovnu izvrsnost su uručili gospodin Vesović i gospodin Dugandžija.

NAGRADA ZA POSLOVNU IZVRSNOST – MOTIVACIJA ZA UNAPREĐENJE POSLOVANJA

I PODIZANJE KONKURENTNISTI


Mihailo Vesović i Miodrag Dugandžija

Mihailo Vesović je u svom obraćanju učesnicima skupa naveo istraživanje Privredne komore Srbije sa Ministarstvom privrede i Institutom za standardizaciju Srbije, koje je pokazalo da je u 2021. godini broj izdatih sertifikata porastao za 15% i da kompanije  koje primenjuju standarde imaju bolju poziciju na tržištu.

Miodrag Dugandžija je naglasio da Ministarstvo privrede daje podršku ovoj manifestaciji i Nagradi za poslovnu izvrsnost, jer je ona motivacija za stalno unapređenje poslovanja i podizanje konkurentnosti srpske privrede.

Govoreći o aktivnostima Ministarstva privrede, gospodin Dugandžija je naglasio da su Evropskoj komisiji dostavljeni finalni nacrti strateških dokumenata za trogodišnji period, čime su ispunjene obaveze za otvaranje prvog pregovaračkog poglavlja o slobodi kretanja robe.


Dr Miloš Jelić

Dr Miloš Jelić  se osvrnuo na kontinuitet Nagrade proteklih 28 godina, bez obzira na sve krize kroz koje smo prolazili (sankcije SB UN, rat u SRJ, svetska ekonomska i zdravstvena kriza), naglašavajući da upravo krize otvaraju prostor liderima i njihovim organizacijama da rizike, kojima su izloženi, pretvore u prilike i generatore prakse, koji će ih učiniti poslovno izvrsnim.

Dr Jelić je naveo zapažanja sa ocenjivanja, da je Liderstvo i dalje neizbežan faktor poslovne izvrsnosti organizacije, ali da se kao ključni faktor uspeha sve više ističe njena strategija.

Radno predsedništvo na dodeli “OSKARA KVALITETA 2022“ – članovi Žirija i vođe ocenjivačkih timova za nagrade za poslovnu izvrsnost: Vladimir Trajković, dr Miloš Jelić, Tatjana Bojanić, Nikola Mirković, prof.dr Zoran Punoševac, mr Dušan Stokić, prof.dr Jovan Filipović, prof.dr Nikola Vujanović i Zoran Rakić

OSKAR KVALITETA 2022 - REČ DOBITNIKA


U sali PKS, iščekivanje pre uručenja nagrada za poslovnu izvrsnost za 2022. godinu

ŠAMPIONI izvrsnosti 2022. su:  NELT Group Dobanovci i Specijalistička bolnica za rehabilitaciju “Banja Koviljača”, a LIDERI poslovne izvrsnosti: Robert Jenovai,  izvršni direktor NELT Group i prim.dr Aleksandar Jokić, direktor “Banje Koviljače”.

 MILLENNIUM Team Beograd nagrađen je za izvrsnost u oblastima: Procesi i tehnologije i Rezultati poslovanja.

BUCK Beograd je izvrstan u oblastima: Strategija i Tržište i korisnici.

ABD-PROM  Hladnjača Jevremovac je nagrađen za Liderstvo i Potencijale organizacije.

NELT Group, Dobanovci


Jelena Filipović, direktor kvaliteta Nelt Group  Dobanovci – Šampiona poslovne izvrsnosti 2022.

Zahvaljujući se organizatorima manifestacije u okviru koje se dodeljuje Nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta”  i svom timu sa kojim je osvojila ovo prestižno priznanje, gospođa Filipović  je izjavila da je bilo vredno  uključiti se i u ovu aktivnost pored svih drugih svakodnevnih i zalaganja da u kompaniji ostvaruju svoju viziju – da budu broj jedan u pružanju logističkih i distributivnih usluga.

- U samoj pripremi ovog konkursa i kasnije, kada su proverivači FQCE bili kod nas na lokaciji, kada smo imali zaista jedan konstruktivan razgovor, mi smo potvrdili izuzetnost  u mnogim segmentima, ali smo otvorili i neka nova polja, neka nova gledišta, gde možemo da budemo i bolji. Svakako će to biti i jedan od ciljeva koji ćemo dostizati u narednom periodu – rekla je Jelena Filipović i završila svoje obraćanje sledećim rečima:

- U osnovi poslovanja kompanije Nelt jeste kvalitet i mi se trudimo kroz sistem upravljanja kvalitetom  da svakodnevno unapređujemo naše procese i da pružimo najbolju uslugu u regionu i na svim tržištima na kojima radimo i da u svojoj branši budemo broj 1. Svakako je ovo rezultat isključivo timskog rada i ovom prilikom se zahvaljujem svim svojim koleginicama i kolegama na svim tržištima, zato što svakodnevno posvećeno rade da unapredimo organizacionu i poslovnu izvrsnost i doprinose kontinuiranom razvoju i napredovanju naše kompanije.


Robert  Jenovai, izvršni direktor Nelt Group – Lider poslovne izvrsnosti 2022.

Gospodin Robert  Jenovai, kao Lider poslovne izvrsnosti 2022, obraćajući se prisutnima,  najpre se zahvalio Fondaciji za kulturu kvaliteta i izvrsnost na nagradi koju je dodelila kompaniji Nelt koju je prepoznala u tom segmentu, kao dobitnika OSKARA KVALITETA,  zatim, Ministarstvu privrede Republike Srbije, Privrednoj komori Srbije, kao i svim akterima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja.

Robert  Jenovai se zahvalio i u lično ime na nagradi Lider poslovne izvrsnosti, koja mu je dodeljena i koja i njemu  lično, kao i svim kolegama u Neltu koji su na upravljačkim pozicijama, predstavlja veliki podstrek i motivaciju, a ujedno i odgovornost da nastave da unapređuju i procese integralno i da se bave izvrsnošću na svim nivoima unutar kompanije.

 - Pored toga, Nelt, hteo bih da naglasim,  veoma mnogo ulaže u razvoj zaposlenih na svim nivoima, a takođe i lidera. Gradeći naše ljude, mi gradimo i naš biznis. Ujedno, mnogo polažemo i na to da kreiramo jedan produktivan ambijent u našoj kompaniji. To i formalno i strukturisano merimo preko indeksa organizacionog zdravlja, prema jednoj od vodećih svetskih metodologija. Tu sa ponosom mogu da kažem da je Nelt došao do praga top kvartila, praktično smo ušli u top 25 najboljih kompanija na svetu koje mere nivo organizacionog zdravlja po ovoj metodologiji. Naša posvećenost izvrsnosti  i unapređenju u svim segmentima ogleda se i kroz strategiju koja je danas pomenuta, koju smo mi simbolično nazvali ubrzanje. To ubrzanje znači ubrzanje u svim segmentima, ubrzanje prihoda, ubrzanje unapređenja procesa digitalizacije, ali i mentaliteta kod svih naših zaposlenih i po pitanju potrebe da se konstantno unapređujemo i  da radimo na unapređenju pocesa, kako bismo podigli kvalitet usluga kako prema našim klijentima, poslovnim partnerima, tako i prema široj društvenoj zajednici – rekao je gospodin Jenovai.                  

Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Banja Koviljača"


Prim. dr Aleksandar Jokić, Lider poslovne izvrsnosti 2022 - direktor Specijalne bolnica za rehabilitaciju „Banja Koviljača“ , Šampiona izvrsnosti 2022.

Pozdravljajući prisutne, prim. dr Aleksandar Jokić  se osvrnuo na period 2016. do 2019. godine, kada je  Specijalna bolnica „Banja Koviljača“ obarala rekorde u svom poslovanju:  rekordan broj pacijenata, rekordan broj ulaganja, rekordan broj novozaposlenih radnika…

- Sve je to rezultiralo jednom ovakvom nagradom, koja je i najznačajnija, po mom mišljenju, u nizu nagrada koje smo dobijali, a to je bila nagrada OSKAR KVALITETA  -  Šampion izvrsnosti u javnom sektoru Srbije za 2019. godinu.  Nakon toga smo ušli u pregovore i sa partnerima iz Austrije i nekoliko dana pre našeg odlaska u Beč zateklo nas je vanredno stanje. Prvi put u istoriji bolnice, pražnjenje, totalno, bolnice i prelazak u režim rada koji do tada nismo poznavali i za šta niko od nas nije bio obučen. Tu smo pokazali šta znače standardi, jer smo naučeni da pratimo ono šta piše i da to primenjujemo. Imali smo fantastičnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja, Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje  i Kriznim štabom Vlade Srbije. Sve zadatke smo ispunili, kao što ste videli u filmu, na način da nas je i predsednik države pohvalio i nagradio. Zato, ako je onaj prethodni OSKAR KVALITETA bio nagrada za naše neko redovno poslovanje, ovaj sada smatram nagradom za moj tim  za poslovanje u nekim kriznim, vanrednim okolnostima. Pokazali smo da možemo da radimo dobro i ostvarujemo rezultate i kada je dobro, ali i kada su malo lošiji uslovi za poslovanje.

Gospodin Jokić se na kraju svog izlaganja osvrnuo i na prikazan  promo film, koji  su uradili zaposleni u „Banji Koviljači“,  to su oni koji su zaista tamo zaposleni (glumci, snimatelji, montažeri):

-  Sve je to naše delo i moto naše ustanove je: „Snaga vodopada je u mnoštvu kapljica koje rade zajedno“. Ja se svima njima zahvaljujem. Još jednom se zahvaljujem  i  Žiriju. Dakle, ovo je nagrada za sve zaposlene u „Banji Koviljači“  i za naš vodopad koji će, nadam se, biti još veći. Ova nagrada će biti za sve nas, još veći podstrek za poslovanje u budućnosti.

Millenium Team, Beograd

Ana Stošić, direktor kvaliteta i razvoja, Millennium Team Beograd, koji je nagrađen za izvrsnost u oblastima:  Procesi i tehnologije i Rezultati poslovanja

Gospođa Ana Stošić je na početku svog obraćanja izjavila da je počastvovana  što je kompanija Millennium Team dobitnik ovog prestižnog priznanja.

- Posebna je privilegija biti okružen ljudima i kompanijama koji razumeju da je kvalitet ono čime srpska privreda može i mora da odgovori konkurenciji i stekne prepoznatljivost na tržištu. Od samog osnivanja, 2003. godine, prepoznali smo značaj implementacije međunarodnih standarda. Danas Millennium Team zauzima lidersku poziciju. U prethodnih 19 godina rasta i razvoja ova kompanija je ostala posvećena principima kvaliteta u oblasti građevinarstva i upravljanja sistemima, čiji koncept i danas sledimo. O primeni sistema upravljanja kvalitetom govore i naši rezultati. Millennium Team je u poslednje tri godine uvećao stopu poslovnog dobitka za više od 20%. Naša kompanija učestvuje u realizaciji najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji, razvijajući svoj poslovni sistem, ali i podržavajući razvoj našeg društva u celini. Verujemo da će i u narednim godinama Millennium Team biti simbol kvaliteta u građevinskoj industriji, na ponos ne samo nas iz kompanije, već i na zadovoljstvo celokupne srpske privrede, čiji smo neodvojivi deo – rekla je Ana Stošić.

BUCK D.O.O. Beograd

Tatjana Rajak , BUCK D.O.O. Beograd, izvrstan je u oblastima:  Strategija i Tržište i korisnici

Gospođa Rajak je kratko pozdravila prisutne i podsetila ih da se ova kompanija bavi proizvodnjom rasvete već 30 godina.

ABD - PROM, Jevremovac


Aleksandar Jakovljević, vlasnik i direktor, ABD - PROM, Jevremovac, nagrađen je za izvrsnost u oblastima:  Liderstvo i Potencijali organizacije

Gospodin Aleksandar Jakovljević  se obratio učesnicima skupa sledećim rečima:

-  Želim da pozdravim ovaj skup, poštovano predsedništvo i Žiri, koji je odlučio o ovim nagradama. Za firmu o kojoj ste nešto već čuli, ABD - PROM, to je hladnjača koja postoji i posluje već 21-22 godine. Tačnije, osnovana je 1999. godine, tada je počela gradnja, i od 2001. godine na ovamo je uspešno radila i radi svoj posao. Za ovu nagradu zaslužni su osoblje i svi zaposleni u mojoj firmi, zajedno sa mnom. Velikim trudom tokom poslednjih  20 godina uspeli smo da dođemo do toga.

Zahvalio bih se  još jednom na nagradi i svima poželeo sve najbolje.

Dobitnici priznanja sa članovima Žirija i predstavnicima aktera dodele Nagrade „Oskar kvaliteta“ 2022.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost OSKAR KVALITETA, dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti.

Nagrada predstavlja snažan motivacioni faktor na putu ka poslovnoj izvrsnosti organizacija i podsticaj razvoju ukupne klime za unapređenje kvaliteta, a dodeljuje se uz podršku državnih institucija i privrednih asocijacija, koje su u okviru svojih aktivnosti  angažovane na praćenju i podsticanju unapređenja kvaliteta.

Nagrada ima devet kriterijuma (oblasti), u okviru kojih je 29 potkriterijuma, vrednovanih sa ukupno 1000 bodova. Dodeljuje je Žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija i privrednih asocijacija, na osnovu ocene Ocenjivačkog tima  biranog sa liste registrovanih ocenjivača za poslovnu izvrsnost po FQCE modelu izvrsnosti.

OSKAR KVALITETA se dodeljuje u tri  kategorije:  1. Oskar kvaliteta za male i srednje organzacije; 2. Oskar kvaliteta za velike organizacije; 3. Oskar kvaliteta za organizacije van teritorije Republike Srbije.